Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 3600
Візитів за тиждень : 18237
Візитів за місяць : 88937
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14058
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриІсторія культури в окремі історичні періоди
Анотація: Ця праця тісно пов’язана зі справою побудови підручників з української історії в Галичині другої половини ХІХ – початку ХХ ст., до створення яких активно долучився і її автор, історик, архівіст і бібліотекознавець Богдан Барвінський (1880–1958). Вона містить відгуки на підручники польських авторів Б. Ґеберта та Ґ. Ґеберт, а також К. Кротоського з зауваженнями щодо некоректного відображення подій української минувшини в контексті історії Польщі. Одна з глав присвячена виходу в світ підручника «Оповідання з рідної історії», автором якого є сам Б. Барвінський.
Бібліографічний опис:
Барвінський, Богдан Олександрович. В справі підручника рідної історії для I класу середніх шкіл [Електронна копія] / написав Богдан Барвінський. — Електрон. текст. дані (1 файл : 38,2 Мб). — Львів : З друк. В. А. Шийковського, 1911 (Харків: ХДНБ ім. В. Г. Короленка, 2024).

Оригінал друкованого документа зберігається в ХДНБ ім. В. Г. Короленка: Барвінський Б. В справі підручника рідної історії для I класу середніх шкіл / написав др. Богдан Барвінський. – Львів : з друк. В. А. Шийковського, 1911. – 79 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого