Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 4658
Візитів за тиждень : 56656
Візитів за місяць : 221904
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриІсторія культури в окремі історичні періоди
Анотація: Автор книги, майбутній економіко-географ Петро Алампієв (1900–1991) на початку 20-их років ХХ століття працював учителем історії культури в залізничній українській школі м. Бєлгорода та в дитячому будинку поблизу Харкова. У підвалини книги покладено досвід його учительської роботи та роздуми щодо необхідності змін у програмі викладання історії в школі. На думку автора, до звичних методів викладання дисципліни треба додати евристичний і трудовий, а також застосувати принцип єдності курсу історії. Такий підхід проілюстровано записами конкретних розмов з учнями.
Бібліографічний опис:
Алампієв, Петро Мартинович. Спроба викладання історії культури [Електронна копія] : розмови з дітьми в сіл. школі / П. Алампієв. — Електрон. текст. дані (1 файл : 154,6 Мб). — Харків : [б. в.], 1922 (Харків: ХДНБ ім. В. Г. Короленка, 2024). —(Библиотека журнала ”Путь просвещения”; № 3).

Оригінал друкованого документа зберігається в ХДНБ ім. В. Г. Короленка: Алампієв П. М. Спроба викладання історії культури : розмови з дітьми в сіл. школі / П. Алампієв. — Харків : [б. в.], 1922. – 120 с. – (Библиотека журнала ”Путь просвещения” ; № 3).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого