Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 4086
Візитів за тиждень : 4086
Візитів за місяць : 236604
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14058
ГоловнаМистецтвоЛітератураНечуй-Левицький Іван
Анотація: Тема робітництва посідає головне місце у ранній творчості письменника і літературного критика Леоніда Смілянського (1904–1966), що не дивно з огляду на пролетарське походження письменника-початківця. Цій же темі у творчості Івана Нечуя-Левицького та Івана Франка він присвятив і одну зі свої критичних праць. У ній головним чином розглядаються повісті «Микола Джеря» та «Бурлачка» І. Нечуя-Левицького та збірка «Бориславські оповідання» і повість «Борислав сміється» І. Франка.
Бібліографічний опис:
Смілянський, Леонід Іванович. Робітництво в українській літературі [Електронна копія] : І. Нечуй-Левицький та І. Франко : крит. огляд / Л. І. Смілянський. — Електрон. текст. дані (1 файл : 2,16 Мб). — Харків : Держ. вид-во України, 1930 (Харків: ХДНБ ім. В. Г. Короленка, 2023).

Оригінал друкованого документа зберігається в ХДНБ ім. В. Г. Короленка: Смілянський Л. І. Робітництво в українській літературі: І. Нечуй-Левицький та І. Франко : крит. огляд / Л. І. Смілянський. – Харків : Держ. вид-во України, 1930. – 68 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого