Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 3164
Візитів за тиждень :
Візитів за місяць : 227821
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаКультурологіяМовознавствоЗагальне мовознавство
Анотація: Автором видання є український педагог, громадський, політичний і державний діяч, майбутній міністр народної освіти в уряді В. Голубовича і член уряді УНР в екзилі В’ячеслав Прокопович. Це виклад його доповіді на Першому всеросійському з’їзді діячів народної освіти, що відбувся в Петербурзі на межі 1913–1914 рр. Педагог вважав своїм моральним обов’язком звернути увагу з’їзду на болюче питання – право українців навчатися рідною мовою. На конкретних прикладах з життя та шкільної практики він доводить, що в українських школах мовою викладання має бути саме українська.
Бібліографічний опис:
Прокопович, В. Народня школа й рідна мова на Україні [Електронна копія] : доклад на Петербурз. з’їзді діячів нар. освіти / В. Прокопович. — Електрон. текст. дані (1 файл : 11,9 Мб). — Київ : ВІК, 1914 (Харків: ХДНБ ім. В. Г. Короленка, 2023). —(Наші справи; № 20).

Оригінал друкованого документа зберігається в ХДНБ ім. В. Г. Короленка: Прокопович В. Народня школа й рідна мова на Україні : доклад на Петербурз. з’їзді діячів нар. освіти / В. Прокопович. — Київ : ВІК, 1914. — 22 с. – (Наші справи ; № 20).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого