Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 578
Візитів за тиждень : 11144
Візитів за місяць : 37263
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14058
ГоловнаКультурологіяСумцов Микола
Анотація: Український фольклорист, етнограф і літературознавець Микола Сумцов (1854–1922) відомий також як популяризатор української літератури та культури. Вчений уклав хрестоматію, присвячену українській народній поезії та фольклору, яка користувалася значним попитом. Представлено друге видання хрестоматії побачило світ 1919 року. У виданні представлено духовні вірші, щедрівки, коломийки, різноманітні пісні, думи, легенди, казки, байки, прислів’я, загадки тощо.
Бібліографічний опис:
Сумцов, М. Народна словесність [Електронна копія] : хрестоматія по укр. літ. для нар. вчителів, шк. учител. та серед. і для самоосвіти / проф. М. Сумцов. — Електрон. текст. дані (1 файл : 85,6 Мб). — Харків : Рух, 1919 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2019). —(Серія шкільної та позашкільної освіти; ч. 27).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Сумцов М. Народна словесність : хрестоматія по укр. літ. для нар. вчителів, шк. учител. та серед. і для самоосвіти / проф. М. Сумцов. — Харків : Рух, 1919. — 87 с. — (Серія шкільної та позашкільної освіти ; ч. 27).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого