Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 7043
Візитів за тиждень : 26098
Візитів за місяць : 161944
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураРозстріляне відродження Поліщук Валер'ян
ГоловнаМистецтвоЛітератураПоліщук Валер'ян
Анотація: До видання, яке фактично продовжує книгу «Блажен, хто може горіти...» Валер’яна Поліщука (1897–1937) – відомого українського поета, що загинув у сталінських катівнях, включено його статті, рецензії, нариси та прокламації літературно-мистецьких угруповань «Гроно» і «Авангард», організатором і душею яких він був. Ці матеріали, які після 20–30-х років ніколи більше не публікувалися, свідчать про велику ерудицію та енергію письменника і широке коло його зацікавлень. Окремі розділи становлять надзвичайно цікаві нотатки, афоризми і прозові мініатюри письменника – глибокі думками, нераз політично гострими, влучні, а також спогади про В. Поліщука і висловлювання про його творчість рідних, друзів, письменників-побратимів. Розділ «У вінок поету» склали вірші-посвяти В Поліщуку Андрія Паніва, Василя Блакитного, Володимира Булаєнка... і сучасних авторів.
Бібліографічний опис:
Поліщук, В. Л. Коли жити – гордо жити! [Електронна копія] : літ. спадщина. Спогади про В. Поліщука. У вінок поету / Валер’ян Поліщук. — Електрон. текст. дані (1 файл : 16,7 Мб). — Рівне : Азалія, 1997 (Рівне: РОУНБ, 2017).

Оригінал друкованого документу зберігається в РОУНБ: Поліщук, В. Коли жити – гордо жити! : літ. спадщина. Спогади про Валер’яна Поліщука. У вінок поету / Валер’ян Поліщук ; упоряд. З. Суходуб. – Рівне : Азалія, 1997. – 184 с.

Ресурс надано
Рівненська ОУНБ
 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого