Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 1035
Візитів за тиждень : 56451
Візитів за місяць : 132973
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаЕтнографіяДуховна культура
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриНаукове товариство імені Шевченка
Анотація: Збірка випущена Етнографічною комісією Наукового товариства імені Т. Шевченка у Львові і складається з пісенного матеріалу, що був зібраний у Летичівському повіті на Поділлі, Холмщині та Поліссі. Редакційну роботу здійснив український композитор, музикознавець, фольклорист та педагог С. П. Людкевич (1879–1979). Вступну статтю до збірника написав засновник українського етнографічного музикознавства Ф. М. Колесса (1871–1947).
Бібліографічний опис:
Матеріали до української етнології [Електронна копія] / Етногр. коміс. Наук. Т-ва ім. Шевченка у Львові. — У Львові : З друк. Наук. Т-ва ім. Шевченка під зарядом К. Беднарського, 1909 (Київ : НБУ ім. Ярослава Мудрого). Т. 16 : Мелодії до українських народних пісень з Поділля і Холмщини / зібрані Л. Плосайкевичом і Я. Сєнчиком ; під ред. Станіслава Людкевича ; з передм. Філарета Колесси. — Електрон. текст. дані (1 файл : 81,4 Мб). — У Львові : Накладом Наук. Т-ва ім. Шевченка. — 1916 (Вінниця: ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, 2017).

Оригінал друкованого документу зберігається в ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва: Матеріяли до української етнології. Т. 16 : Мелодії до українських народних пісень з Поділля і Холмщини / зібрані Л. Плосайкевичом і Я. Сєнчиком ; під ред. Станіслава Людкевича ; з передм. Філарета Колесси. – У Львові : Накладом Наук. Т-ва ім. Шевченка, 1916. – 108 с. : муз. пр.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого