Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 1047
Візитів за тиждень : 33449
Візитів за місяць : 169295
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриІсторія культури в окремі історичні періоди
Анотація: Нарис громадсько-політичного діяча Василя Мудрого (1893–1966), що вийшов друком у 1923 році у Львові, присвячено історії боротьби українців за право на національну освіту як складової частини українського національного руху на західноукраїнських землях у ХІХ – початку ХХ століття. Автор характеризує тогочасні польсько-українські відносини, висвітлює етапи боротьби за український університет, зокрема розказує про створення у 1921 році Таємного українського університету та його діяльність.
Бібліографічний опис:
Мудрий, В. Боротьба за огнище української культури в західних землях України [Електронна копія] / Василь Мудрий ; Центр. бюро преси і пропаганди проф. орг. укр. студентства. — Електрон. текст. дані (1 файл : 438 Мб). — Львів : Накладом укр. краєвої студент. ради, 1923 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2017). — Бібліогр. в підрядк. прим.

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Мудрий В. Боротьба за огнище української культури в західних землях України / Василь Мудрий ; Центр. бюро преси і пропаганди проф. орг. укр. студентства. — Львів : Накладом укр. краєвої студент. ради, 1923. — 130, [1] с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого