Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 11072
Візитів за тиждень : 19214
Візитів за місяць : 184462
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриНаукове товариство імені Шевченка
ГоловнаЕтнографіяЗагальна етнографія
Анотація: У збірнику представлено тексти та ноти дум кобзарів, які розшифрував з фонограм і відредагував український фольклорист і музикознавець Філарет Колесса, завдяки чому було врятовано від забуття один з найцінніших скарбів народної творчості. Найактивнішу участь в створенні книги взяли видатні діячі української культури Леся Українка, Климент Квітка, Опанас Сластіон. Фонографи для здійснення записів, а також фотографії співців дум для видання надав Олександр Бородай.
Бібліографічний опис:
Матеріали до української етнології [Електронна копія] / Етногр. коміс. Наук. Т-ва ім. Шевченка у Львові. — У Львові : З друк. Наук. Т-ва ім. Шевченка під зарядом К. Беднарського, 1909 (Київ : НБУ ім. Ярослава Мудрого). Т. 14 : Мелодії українських народних дум. Серія 2. — Електрон. текст. дані (1 файл : 233 Мб). — Львів : З друк. Наук. т-ва ім. Шевченка. — 1913 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2017).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Матеріали до української етнології. Т. 14 : Мелодії українських народних дум. Серія 2 / Етногр. коміс. наук. т-ва ім. Шевченка ; списав по фонографу і зредагував Ф. Колесса. – Львів : З друк. Наук. т-ва ім. Шевченка. – 1913. – 2, XXXVI, 2, 195, 2, 43 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого