Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 1120
Візитів за тиждень : 56535
Візитів за місяць : 133057
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоДекоративно-ужиткове мистецтво
Анотація: У представленій незакінченій праці історика мистецтва Григорія Павлуцького проаналізовано можливі витоки, причини та шляхи формування української орнаментальної системи як важливої складової національної культури. У передмові до видання Микола Макаренко висвітлив історію виходу та особливості цього видання; він також оформив обкладинку. Опубліковано фотографію Григорія Павлуцького та його біографію. Окремим додатком подано фотографії та малюнки орнаментів.
Бібліографічний опис:
Павлуцький, Г. Історія українського орнаменту [Електронна копія] / проф. Г. Павлуцький ; з передм. М. Макаренка ; Укр. акад наук, Всеукр. археол. ком, Від. мистецтва. — Електрон. текст. дані (1 файл : 98,0 Мб). — У Києві : З друк. Укр. акад. наук, 1927 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2017).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Павлуцький Г. Історія українського орнаменту / проф. Г. Павлуцький ; з передм. М. Макаренка ; Укр. акад. наук, Всеукр. археол. ком., Від. мистецтва. – У Києві : З Друк. Укр. акад. наук, 1927. – 40 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого