Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 50
Візитів за тиждень : 41751
Візитів за місяць : 206999
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриНаукове товариство імені Шевченка
Анотація: Представлено унікальні твори ХІ–ХІІІ століть – чотири староруські оповідання, перекладені Іваном Франком на сучасну українську мову. Цикл «Староруських оповідань» І.Франка складається із передмови і восьми самостійних творів. У «Передньому слові» І.Франко наголошує, що «нам усім, і письменним, і неписьменним, годиться знати нашу бувальщину, знать те, що думали, як боролися і як дивилися на світ наші прадіди. Годиться нам знати й те, що ми не вчорашні, що наше слово було колись у честі і повазі і служило до виявлення високих думок, мудрих законів і щирого, глибокого чуття».
Бібліографічний опис:
Франко, І. Я. Староруські оповідання. Справозданє [Електронна копія] : з діяльності Т-ва ”Просвіта” : за час від 1 січня 1898 до 31 грудня 1899 / вибрав і переповів Іван Франко. — Електрон. текст. дані (1 файл : 60,8 Мб). — У Львові : З друк. Наук. т-ва ім. Шевченка, 1900 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Франко І. Староруські оповідання. Справоздане : з діяльності Т-ва ”Просвіта” : за час від 1 січ. 1898 до 31 груд. 1899 / вибрав і переповів Іван Франко. – У Львові : Друк. Наук. т-ва ім. Шевчекна, 1900. – 70 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого