Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 3385
Візитів за тиждень : 13302
Візитів за місяць : 89824
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Презентовано вибрані вірші чеського поета і публіциста Карела Гавлічека-Боровського (1821–1856), перекладені на українську мову Іваном Франком. Цю книгу І.Франко присвятив Томашу Масарику. У передмові Франко зазначив, що завдяки працям Т.Масарика він «пізнав Гавлічека як громадського і політичного діяча», що має величезне значення для чеського народу, і захотів «познайомити українську та російську громадськість із цим письменником». Наведено нарис про життя К.Гавлічека-Боровського, опубліковано його твори, вміщено пояснення незрозумілих слів.
Бібліографічний опис:
Гавлїчек Боровский, Карель. Вибір поезий [Електронна копія] / Карель Гавлїчек Боровский ; пер. І. Франка ; з життеписом Гавлїчка. — Електрон. текст. дані (1 файл : 83,8 Мб). — У Львові : Накладом Укр.-рус. вид. спілки, 1901 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Гавлїчек Боровський К. Вибір поезій / Карель Гавлїчек Боровский ; пер. І. Франка ; з життєписом Гавлїчка. – Львів : Накладом Укр.-рус. вид. спілки, 1901. – 127 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого