Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 3849
Візитів за тиждень : 22904
Візитів за місяць : 158750
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Презентовано другий том унікальної п’ятитомної збірки І.Франка «Апокрифи і легенди з українських рукописів» (Львів, 1896–1910), що носить назву «Пам’ятки українсько-руської мови і літератури» (1899). Це перша українська систематична збірка апокрифічних оповідань і єдина донині. За життя автора працю було названо «найвизначнішою у слов’янській науці» як стосовно обсягу матеріалу, так і щодо наукового рівня, й донині вона залишається взірцем для церковнослов’янських студій. У представленому томі вміщено першу половину збірки новозавітних апокрифів, а саме апокрифи і легенди євангельської тематики.
Бібліографічний опис:
Апокріфи і лєґєнди з українських рукописів [Електронна копія] / зібрав, упорядкував і пояснив др. Іван Франко. — Електрон. текст. дані. — У Львові : Накладом наук. т-ва ім. Шевченка, 1899 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016). Т. 2 : Апокрифи новозавітні ; А. Апокрифічні євангелія. — Електрон. текст. дані (1 файл : 50,1 Мб). — 1899 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Франко І. Я.Апокрифи і легенди з українських рукописів. Т. II: Апокрифи новозавітні: А. Апокріфічні євангелі / зібрав, упорядкував і пояснив І. Франко. – Львів: Наук. Т-во ім. Шевченка, 1899. — 443 с. — (Памятки українсько-руської мови і літератури / видає археографічна комісия Наук. т-ва ім. Шевченка).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого