Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 9480
Візитів за тиждень : 75034
Візитів за місяць : 151556
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаЕтнографіяКраєзнавствоКиївська старовинаІсторія Києва
ГоловнаКультурологіяЯрослав Мудрий
Анотація: У другому томі унікальної праці Миколи Закревського з історіографії Києва (із найдавніших часів і до 1864 року) продовжується опис окремих пам’яток міста, вперше досліджено околиці Києва і пам’ятки передмість. У додатках надано інформацію про духовенство та правителів Києва, час заснування монастирів; опубліковано духовний заповіт Єпифанія Славинецького (1675). В окремому додатку проаналізовано всі відомі у той час топографічні дані, зокрема розміри міста, вулиць, монастирів, окремих місцин. Вміщено доповнення та пояснення до тексту, а також до малюнків і креслень. У післямові Закревський розповів про себе і працю свого життя – дослідження історії Києва. Наприкінці тому представлено покажчик імен і назв.
Бібліографічний опис:
Закревский, Николай. Описание Киева [Електронна копія] / соч. Николая Закревского. — Электрон. текст. дан. (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2015). Т. 2 : — Электрон. текст. дан. (1 файл : 934 Мб). — М. : В Тип. В. Грачева и комп. — 1868 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2015).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Закревский Н. Описание Киева : вновь организованное и значительно умноженное изд. с прил. рис. и чертежей. Т. 2 / сочинение Николая Закревского. — М. : В Тип. В. Грачева и комп., 1868. – [495] с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого