Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 3003
Візитів за тиждень : 35405
Візитів за місяць : 171251
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмТеатрПерсоналіїСаксаганський Панас
ГоловнаМистецтвоТеатральне мистецтвоПерсоналіїСаксаганський Панас
Анотація: Представлено збірник статей і спогадів про одного з перших народних артистів СРСР (1936), українського актора, режисера і драматурга Панаса Карповича Саксаганського (Тобілевич; 1959–1940). Видання підготовлене із нагоди 80-річчя від дня народження корифея української сцени. Вміщено не лише матеріали і спогади про ювіляра, а й кілька статей Панаса Саксаганського, зокрема про роботу над роллю. Наведено хронологічну канву життя і творчості Саксаганського, а також названо основні ролі, які він грав.
Бібліографічний опис:
Народний артист Союзу РСР орденоносець Панас Карпович Саксаганський [Електронна копія] : [ст. і спогади про корифея укр. сцени / зб. упорядкував Ю. Мартич ; ред. і вступ. ст. О. Корнійчука]. — Електрон. текст. дані (1 файл : 231 Мб). — Харків : Мистецтво, 1939 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2015).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Народний артист Союзу РСР орденоносець Панас Карпович Саксаганський : [ст. і спогади про корифея укр. сцени / зб. упорядкував Ю. Мартич ; ред. і вступ. ст. О. Корнійчука]. — Харків : Мистецтво, 1939. — 115, [2] с., [11] арк. іл., [1] арк. портр.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого