Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 2461
Візитів за тиждень : 6441
Візитів за місяць : 103851
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14033
ГоловнаЕтнографіяДуховна культура
Анотація: Представлена книга містить тексти українських дум та історичних пісень, упорядковані літератором, філологом і фольклористом Марком Плісецьким. Редактором видання та автором передмови був поет Максим Рильський. Він відзначив відмінності думи та історичної пісні, проаналізував їх дослідження та використання у творчості українських письменників і музикантів, описав розвиток кобзарського мистецтва за радянських часів та його роль у піднятті бойового духу під час війни. Наприкінці книги наведено примітки та пояснення до кожної думи та пісні, надано відомості про подію, рік запису або опублікування, дослідника, пояснення невідомих слів і виразів та ін.
Бібліографічний опис:
Українські думи та історичні пісні [Електронна копія] / упорядкув. та прим. М. Плісецького ; ред. та передм. М. Рильського. — Електрон. текст. дані (1 файл : 114 Мб). — М. : Укрдержвидав, 1944 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2014).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Українські думи та історичні пісні / упорядкув. та прим. М. Плісецького ; ред. та передм. М. Рильського. — М. : Укрдержвидав, 1944. — 183, [1] с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого