Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 9216
Візитів за тиждень : 74770
Візитів за місяць : 151292
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураШевченко Тарас Документи про життя і творчість Шевченка Т. Г.Життєпис
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриНаукове товариство імені Шевченка
Анотація: Проаналізовано розвиток шевченкознавства у Франції наприкінці ХІХ ст. – на початку 30-х років ХХ ст. Автор нарису здійснив архівні та бібліотечні пошуки у Франції та сусідніх країнах, віднайшов перші згадки про Шевченка на французькій території, дослідив публікації про нього, переклади окремих його творів, надруковані у журналах та газетах. Порівняв переклади, зроблені французькими поетами, навів цитати, проаналізував шевченкознавчі дослідження і праці того періоду та ін.
Бібліографічний опис:
Борщак, Ілько. Шевченко у Франції [Електронна копія] = Sevcenco en France : нарис із історії фр.-укр. взаємин / Ілько Борщак ; Наук. т-во ім. Шевченка. — Електрон. текст. дані (1 файл : 25,5 Мб). — У Львові : З друк. наук. т-ва ім. Шевченка, 1933 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2017). —(Праці комісії шевченкознавства; вип. 2). — Бібліогр. в підрядк. прим.

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Борщак І. Шевченко у Франції = Sevcenco en France : нарис із історії фр.-укр. взаємин / Ілько Борщак ; Наук. т-во ім. Шевченка. — У Львові : З друк. наук. т-ва ім. Шевченка, 1933. — 80 с. – (Праці комісії шевченкознавства ; вип. 2).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого