Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 2202
Візитів за тиждень : 34604
Візитів за місяць : 170450
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаЕтнографіяЗагальна етнографія
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриНаукове товариство імені Шевченка
Анотація: Дана публікація є збіркою етнографічних матеріалів з Угорської Русі (нині Закарпаття), що видана Науковим товариством ім. Т. Шевченка. Матеріал є другою і останньою частиною дослідження угорської України і містить казки, байки, оповідання про історичних осіб та анекдоти, записані Володимиром Гнатюком в Бачці у 1897 році (Бачка — історико-географічна область у Південно-Східній Європі на Балканах з сербським і українським населенням). Інтерес поданого матеріалу складає навіть мова, якою передані твори, через що сам автор зазначає, що другий випуск дослідження є навіть цікавішим за перший.
Бібліографічний опис:
Наукове Т-во ім. Шевченка, Етноґрафічна комісія. Етноґрафічний збірник [Електронна копія]. — Львів : З друк. Наук. Т-ва ім. Шевченка, 1893- . Т. 4 : Етноґрафічні материяли з Угорської Руси, т. 2. Казки, байки, оповідання про історичні особи, анекдоти / зібрав Володимир Гнатюк. — Електрон. текст. дані (1 файл : 28,5 Мб). — 1898 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Етнографічний збірник. Т. 4 : Етноґрафічні материяли з Угорської Руси, т. 2. Казки, байки, оповідання про історичні особи, анекдоти / зібрав Володимир Гнатюк ; видає етногр. коміс. Наук. Т-ва ім. Шевченка. — У Львові : Накладом Наук. Т-ва ім. Шевченка : З друк. Наук. Т-ва ім. Шевченка під зарядом К. Беднарського, 1898. — VIII, 254 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого