Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 8847
Візитів за тиждень : 40039
Візитів за місяць : 205287
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураШевченко Тарас Установи, пов'язані з Шевченко Т. Г.
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриТовариство «Просвіта»
Анотація: Фактичний матеріал, що міститься у виданні, дозволяє дослідити діяльність товариства та кожної комісії: видавничої, бібліотечної, артистичної, шкільно-лекційної; проаналізувати прибутки та витрати, дізнатися не лише імена членів товариства, а й на що вони вносили пожертви. Висвітлено труднощі та адміністративні заборони, що виникали при відкритті бібліотек та організації концертів. Артистична комісія, очолювана Л. Косач (Леся Українка), організовувала концерти та спектаклі, зокрема присвячений Т. Шевченку приніс найбільше прибутку.
Бібліографічний опис:
”Просвіта”, товариство (Київ). Звідомлення Товариства ”Просвіта” у Київі, заснованого в пам’ять Т. Шевченка, … [Електронна копія]. — У Київі : Т-во ”Просвіта”, 1907 (Київ : НБУ ім. Ярослава Мудрого). … за 1907 рік : — Електрон. текст. дані (1 файл : 15,5 Мб). — У Київі : З друк. 1-ої Київ. друк. спілки. — 1908 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2017).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Звідомлення Товариства ”Просвіта” у Київі, заснованого в пам’ять Т. Шевченка, за 1907 рік. — У Київі : Т-во ”Просвіта”, 1908. – 78 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого