Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 8240
Візитів за тиждень : 63655
Візитів за місяць : 140177
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаЕтнографіяДуховна культура
Анотація: «Устное повествование…» – серйозне історичне та етнографічне джерело, яке містить цікаві відомості про окремі моменти історії козацтва, Січі, розповідає про її структуру, звичаї та судочинство запорожців, їхній побут, релігійне життя. Разом із цим це – цікава літературна пам’ятка, що дає яскраве уявлення про рівень естетичних можливостей пересічного носія народної свідомості. Автор «Устного повествования…» – абшитований козак Микита Корж, який з дитинства перебував на Січі, багато бачив і запам’ятав, надзвичайно цікаво оповідав. Незадовго до смерті його оповіді записали архієпископ Катеринославський, Херсонський і Таврійський Гавриїл (Василь Розанов) та єпископ Саратовський і Царицинський Яків (Йосип Вечерков). До друку видання підготував архієпископ Гавриїл, він же написав передмову. У виданні максимально збережено автентичний стиль М. Коржа.
Бібліографічний опис:
Корж, Никита Леонтьевич. Устное повествование бывшего запорожца, жителя Екатеринославской губернии и уезда, селения Михайловки, Никиты Леонтьевича Коржа [Електронна копія] / записали Гавриил, А. Х. и Т., Иаков епископ Саратовский. — Электрон. текст. дан. (1 файл : 16,7 Мб). — О. : В гор. тип., 1842 (Дніпропетровськ: ДОУНБ ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія, 2013).

Оригінал друкованого документу зберігається в ДОУНБ ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія: Корж Н. Л. Устное повествование бывшего запорожца, жителя Екатеринославской губернии и уезда, селение Михайловки Никиты Леонтъевича Коржа / Н. Л. Корж. — Одесса : Гор. тип., 1842. — 94.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого