Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 915
Візитів за тиждень : 42616
Візитів за місяць : 207864
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаЕтнографіяДуховна культура
Анотація: У даному потрійному випуску журналу розглядається так звана жіноча господарська магія або елементи магічних ритуалів, які перейшли до побутового вжитку, мета їх використання. Міститься також матеріал, присвячений методологічній основі дослідження обрядовості новорічного циклу. Також вивчається зв'язок християнських та нехристиянських образів та уявлень в релігійному світогляді українського народу.
Бібліографічний опис:
Первісне громадянство та його пережитки на Україні : примітивна культура та її пережитки на Україні, соціальна преісторія, народна творчість в соціологічному освітленні : наук. щорічник / Всеукр. АН, Культ.-іст. коміс. ; за ред. Катерини Грушевської. — Київ : Держ. вид-во України, 1927- . Вип. 1-3 (за 1927 рік) : — Електрон. текст. дані (1 файл : 115 Мб). — 1928 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2011).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Первісне громадянство та його пережитки на Україні : примітивна культура та її пережитки на Україні, соціальна преісторія, народна творчість в соціологічному освітленні : наук. щорічник. Вип. 1-3 (за 1927 рік) / Всеукр. АН, Культ.-іст. коміс. ; за ред. К. Грушевської. — Київ : Держ. вид-во України, 1928. — 236, [4] с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого